Meny Sök
Sök på EU-upplysningen

Vanliga sökord

Inga vanliga sökord hittades. Pröva att skriva klart ditt sökord och klicka på sökknappen.

Artiklar om EU

Inga artiklar hittades

Frågor och svar om EU

Inga frågor och svar hittades

Utsänd av arbetsgivaren

Om du skickas av din arbetsgivare för att under en begränsad tid arbeta i ett annat EU-land kan du räknas som utstationerad. Du har då rätt till samma arbets- och anställningsvillkor som arbetstagarna i det landet har. Men du kan fortsätta att vara socialförsäkrad i Sverige.

Utstationering innebär att din arbetsgivare skickar ut dig för att under en begränsad tid arbeta i ett annat EU-land. Du ska vara anställd av det företag som sänt ut dig under hela perioden du arbetar utomlands.

När du är utstationerad har du rätt till samma arbets- och anställningsvillkor som arbetstagarna i landet där du arbetar. Det gäller till exempel minimilön, längsta arbetstid och antal semesterdagar. Vissa undantag kan finnas om utstationeringen varar högst en månad. Reglerna gäller också om du är utsänd till Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Tre sätt att vara utstationerad

Det finns tre typer av utstationering:

  • Din arbetsgivare har ett avtal med en mottagare i ett annat EU-land.  Du utför arbetet i det landet och din arbetsgivare leder arbetet.
  • Du skickas för att arbeta i ett företag i ett annat EU-land. Företaget tillhör samma koncern som du är anställd i.
  • Du hyrs ut av ett bemanningsföretag till ett företag i ett annat EU-land.

I varje EU-land finns ett kontaktkontor som informerar om vilka arbetsvillkor som gäller i just det landet. Arbetsmiljöverket informerar om villkoren i Sverige.

EU-kommissionen – kontaktkontor i alla medlemsländer (eng)
Arbetsmiljöverket – Det här är utstationering
Ditt Europa - Korta utlandsuppdrag

Utländska arbetsgivare ska anmäla utstationering

Utländska företag som skickar personal till Sverige i mer än fem dagar ska anmäla utstationeringen till Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljöverket - Anmäl utstationering

Försäkrad i Sverige – ta med intyg

Du kan fortsätta att vara socialförsäkrad i Sverige om du är utsänd av din arbetsgivare. Du omfattas då av sjukförsäkringen i Sverige och har rätt till nödvändig vård i landet där du arbetar. Om du har barn har du till exempel rätt till barnbidrag under tiden du är utsänd.

Du ska tillsammans med din arbetsgivare skaffa ett särskilt intyg från Försäkringskassan om att du är socialförsäkrad i Sverige under tiden utomlands.

Kontakta Försäkringskassan för mer information.

Försäkringskassan – Arbeta inom EU/EES eller i Schweiz

Senast uppdaterad: 2016-03-11

Hade du nytta av denna information?

När du svarar på frågan ovan samtycker du också till att cookies används. Inga personuppgifter lagras. Mer om cookies.