Meny Sök
Sök på EU-upplysningen

Vanliga sökord

Inga vanliga sökord hittades. Pröva att skriva klart ditt sökord och klicka på sökknappen.

Artiklar om EU

Inga artiklar hittades

Frågor och svar om EU

Inga frågor och svar hittades

Ny webbplats för EU-information

Ny webbplats för EU-information

I höst ersätts EU-upplysningen.se av webbplatsen Sveriges riksdags EU-information. Med ny struktur, ny grafisk form och nya presentationsformat ska webbplatsen göra EU lättbegripligt. Nu har en betaversion lanserats för dig som vill få en förhandstitt.

Sveriges riksdags nya webbplats för EU-information ska på ett begripligt sätt förklara hur EU fungerar och vilken roll EU spelar för oss som bor i Sverige. För att göra innehållet användbart, intressant och lätt att förstå används en rad nya presentationsformat, som infografik, illustrationer och film. EU-informationen presenteras på olika nivåer – från lätt och sammanfattande till mer fördjupande och förklarande.

Svenskt perspektiv

Webbplatsen ska ge en övergripande bild hur EU och Sverige hänger ihop och hur EU-arbetet fungerar. Innehållet ska lyfta fram det svenska perspektivet på riksdags- och regeringsnivå. Webbplatsen ska guida vidare till svenska myndigheter och EU:s institutioner som i sin tur kan erbjuda fördjupad information inom sina sakområden.

Förhandstitt under sommaren

Nu har en preliminär version av webbplatsen, en så kallad betaversion, lanserats. Det gör det möjligt för den som vill att gå in och få en förhandstitt på den nya webbplatsen. I höst ersätts nuvarande webbplatsen EU-upplysningen.se av Sveriges riksdags webbplats för EU-information.

Sveriges riksdags EU-information

Senast uppdaterad: 2017-05-29

Hade du nytta av denna information?

När du svarar på frågan ovan samtycker du också till att cookies används. Inga personuppgifter lagras. Mer om cookies.