Meny Sök
Sök på EU-upplysningen

Vanliga sökord

Inga vanliga sökord hittades. Pröva att skriva klart ditt sökord och klicka på sökknappen.

Artiklar om EU

Inga artiklar hittades

Frågor och svar om EU

Inga frågor och svar hittades

Sa kushton BE-ja EU?

Të gjitha vendet anëtare paguajnë një tarifë vjetore për BE-në. Tarifa bazohet në kushtet ekonomike të vendit. Suedia paguan 30-35 miljardë.

Në total BE-ja merr afërisht 1300 miljardë korona në vit. Afërisht 85 përqind u kthehen vendeve anëtare në formë të ndihmave financiare. Shumica e të hollave shkojnë për zhvillimin e rajoneve në vendet e BE-së, p. sh. përmirësimin e rrugëve, financimin e studimeve shkencore, trajnimeve të tregut të punës, financimin e bujqësisë, zonave rurale dhe peshkimin. Por të holla dërgohen edhe për ndihmë vendeve në zhvillim, financimin kulturës dhe bashkëpunimit policor. Suedia i shfrytëzon shumicën e formave të ndihmës financiare.

  • Buxheti shtetror i Suedisë është afërsisht 830 miljardë korona.
  • 30–35 miljardë korona nga buxheti i shtetit shkojnë në pagesën e anëtarsisë në BE.
  • Suedisë i kthehen 10–15 miljardë korona në forma të ndryshme të ndihmës financiare nga BE-ja.
Senast uppdaterad: 2013-11-18

Hade du nytta av denna information?

När du svarar på frågan ovan samtycker du också till att cookies används. Inga personuppgifter lagras. Mer om cookies.