Meny Sök
Sök på EU-upplysningen

Vanliga sökord

Inga vanliga sökord hittades. Pröva att skriva klart ditt sökord och klicka på sökknappen.

Artiklar om EU

Inga artiklar hittades

Frågor och svar om EU

Inga frågor och svar hittades

Shkurt rreth BE-së

Suedia është anëtare Bashkimit Europian (BE) që nga viti 1995. Vendet e BE-së bashkëpunojnë rreth një varg çështjes dhe shumë nga këto ndikojnë në përditshmërinë tonë. Këtu do të gjeni një pasqyrë të shkurtur të gjërave me të cilat merret BE-ja, si merren vendimet në BE dhe rolin e Suedisë në BE. Këtu ceket edhe se si ti mund të ndikosh në BE.

Një pjesë e madhe e punës së BE-së bënë fjalë për lehtësimin e tregëtisë në mes të vendeve anëtare. Qëllimi i bahkëpunimit të BE-së është poashtu lehtësimi i të udhëtuarit, shpërnguljes apo të studimit në një vend tjetër të BE-së. Tani mundësohet p. sh. që shtetasit e BE-së të punojnë në një shtet tjetër të BE-së pa pasur leje të veçantë pune apo qëndrimi.

Euroja është valutë në pak më shumë se gjysmën e vendeve të BE-së.

Vendet anëtare

Vendet anëtare në BE janë anëtarsuar në pika të ndryshme kohore:

1952 Belgjika, Franca, Italia, Luksemburgu, Holanda, Gjermani

1973 Danimarka, Irlanda, Britania e Madhe

1981 Greqia

1986 Portugalia, Spanja

1995 Finlanda, Suedia, Austria

2004 Qiproja, Estonia, Letonia, Litaunia, Malta, Polonia, Sllovenia, Sllovakia, Çekia, Hungaria

2007 Bullgaria, Rumania

2013 Kroacia

Rreth qendrës informative të BE-së

Qendra informative e BE-së e ka marrë për detyrë nga parlamenti të jap njoftime të lloj-llojshme dhe të paanshme rreth BE-së, anëtarsisë suedeze në BE dhe punës rreth BE-së në parlamentin suedez. Ju mund të na kontaktoni përmes telefonit, e-mailit ose letrave:

Faqja në internet: www.eu-upplysningen.se
E-mail: Contact
Numri i tel: 020-250 000 (e hëne – e premte 9-11)
Adresa postale: EU-upplysningen, Sveriges riksdag, 100 12 Stockholm

Senast uppdaterad: 2013-11-18

Hade du nytta av denna information?

När du svarar på frågan ovan samtycker du också till att cookies används. Inga personuppgifter lagras. Mer om cookies.