Meny Sök
Sök på EU-upplysningen

Vanliga sökord

Inga vanliga sökord hittades. Pröva att skriva klart ditt sökord och klicka på sökknappen.

Artiklar om EU

Inga artiklar hittades

Frågor och svar om EU

Inga frågor och svar hittades

Si të ndikohet në BE?

Nëse njeriu do të ndikoj në vendimet e BE-së duhet të kontaktoj dikë që punon, ose vendos, në çështje të BE-së.

Parlamentarët europian. Ka pra deputet të Suedisë në parlamentin europian dhe që kanë ndikim në vendimet e BE-së. Të dhënat e tyre kontaktuese gjenden në www.europaparlamentet.se. Poashtu mund të kontaktohet zyra e informative e Parlamentit europian në Suedi,telefoni 08-562 444 55, e-mail Contact.

Deputetët e parlamentit suedez. Deputetët e parlamentit suedez nxjerrin ligjet në Suedi dhe i japin qeverisë mendimet e veta para ndonjë vendimi në këshillin europian. Në www.riksdagen.se gjenden adresat e 349 deputetëve dhe të partive politike në parlamentin suedez.

Ministrat në qeveri. Ministrat suedez marrin pjesë në mbledhjet e këshillit europian ku vendoset për rregulla të reja të BE-së.

www.regeringen.se gjenden të dhënat kontaktuese e të gjithë ministrave në qeverinë suedeze.

Komisioni i BE-së. Komisioni i BE-së e do shpesh marrjen e mendimeve të ndryshme rreth drafteve. Një milion qytetar të BE-së mund që me një iniciativë qytetare të apelojnë tek komisioni për një propozim ligji. Njeriu mund të kontaktoj zyrën e komisionit të BE-së në Suedi, telefoni 08-562 444 11, e-mail Contact. Adresa në internet është ec.europa.eu/sverige/index_sv.htm.

Organizata. Shumë organizata bashkëpunojnë në nivel të BE-së për të ndikuar në BE.

Senast uppdaterad: 2013-11-18

Hade du nytta av denna information?

När du svarar på frågan ovan samtycker du också till att cookies används. Inga personuppgifter lagras. Mer om cookies.